Zzp’er ? Pas op van wie u geld leent

Consumenten kunnen alleen tegen strenge voorwaarden geld lenen. Zij worden beschermd tegen het aangaan van risicovolle financiële verplichtingen door allerlei regels. Maar dit geldt voor kredietverstrekking aan zzp´ers. Dit betekent dat zogenaamde kredietcowboys hun gang kunnen gaan en u als zzp'er beter goed uitkijkt voor u ergens aan begint.

Bij zzp’ers hoeven kredietverstrekkers geen rekening te houden met de kredietwaardigheid van deze ondernemers en er bestaat voor deze groep geen wettelijke zorgplicht. Kunnen zzp’ers de risico’s zelf goed inschatten? Het blijkt dat zzp’ers eenvoudig online torenhoge kredieten kunnen afsluiten. Ook een zzp’er die aantoonbaar weinig verdient en met het geld persoonlijke schulden af wil lossen. Omdat er geen wettelijke rente bestaat kunnen kredietverstrekkers vragen wat ze willen. De woekerrente kan oplopen tot 200 procent. Het risico is dus erg groot voor de lener.

Bent u zzp’er en heeft u geld nodig, kijk dan uit voor aanbieders bij wie u heel duur uit bent en die u misschien verder in de problemen helpen. Neem liever contact op met een bonafide adviseur om te bespreken wat uw mogelijkheden zijn voor een krediet. Uw lening moet immers passen bij uw persoonlijke situatie en u verder helpen en niet voor extra problemen zorgen.