Zzp'er: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, iets voor u?

Los van de discussie over de arbeidsongeschiktheidsverzekering en of dat nou echt en in welke vorm verplicht gaat worden voor zzp’ers: heeft u al eens aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedacht? Met uw persoonlijke WA en andere aansprakelijkheidsverzekeringen kunt u niet declareren bij een zakelijk gerelateerde claim.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht. Toch zijn er situaties waarin u zo'n verzekering wel moet afsluiten. Omdat een klant of opdrachtgever erom vraagt bijvoorbeeld. Of omdat de brancheorganisatie waarbij u bent aangesloten dit verplicht heeft gesteld. Dit geldt bijvoorbeeld voor financieel adviseurs, architecten, accountants, advocaten en notarissen.  Als u zich aanmeldt bij bepaalde beroeps- en bedrijfsorganisaties die een verplichte verzekering kennen, dan controleren ze vooraf of u een verzekering heeft en of die voldoet aan de eisen.

Gaat u als zzp’er voor een ander bedrijf werken dan is er een kans dat dit bedrijf vraagt om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. En omdat u als zelfstandig ondernemer vaak geen grote draagkracht hebt, vraagt een opdrachtgever om een verzekering. Daarmee heeft hij de zekerheid dat als er een schade is, de schade daadwerkelijk vergoed wordt. Ook als u die als ondernemer zelf niet kunt betalen. ondernemer zelf niet kunt betalen.