Zzp verzekeringen vergelijken doet u zo!

Als zzp’er heeft u nou eenmaal risico’s, daar komt u niet onderuit. Sommige zijn echter zo groot dat u daar beter een verzekering voor af kunt sluiten. Maar welke aanbieder is goed en wat voor soort verzekering moet u dan hebben? Bij het vergelijken van verzekeringen worden een viertal fouten vaak gemaakt, deze hebben wij voor u opgesomd in dit artikel.
 
1. Verzekeringen vergelijken die niet nodig zijn
Er zijn enorm veel verzekeringen die u kunt afsluiten als zpp’er. Echter is de kans groot dat u niet al deze verzekeringen nodig heeft, dit wordt vaak wel geadviseerd. Bekijk daarom eerst kritisch wat voor risico’s u loopt en in hoeverre u uzelf hiertegen kunt verzekeren.
 
2. Vergelijken op basis van premie
Tuurlijk is de premie een zeer belangrijke factor in de keuze die u maakt, echter gaat het om meer dan alleen de kosten. Let ook op de voorwaarden, de poliskosten en het eigen risico. Dit kan namelijk per verzekeraar verschillen.
 
3. Verschillende voorwaarden met elkaar vergelijken
Zoals hierboven al genoemd is het ook belangrijk om de voorwaarden goed inzichtelijk te krijgen. Kijk hierbij ook goed wat de dekkingen en clausules zijn. Zo kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet vergeleken worden met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
 
4. Onderzoek ook de verzekeraar of vergelijker
Kijk niet alleen naar de voorwaarden en kosten van de verzekering zelf maar ook naar die van de verzekeraar. Past deze partij bij u? Keren zij snel geld uit of duurt het vrij lang? Allemaal zaken die meespelen, vergeet ze niet.