Ziekteverzuim blijft stijgen door coronacrisis

We weten dat veel midden- en kleinbedrijven het zwaar te voorduren hebben tijdens deze coronacrisis. Ook het langdurig ziekteverzuim onder medewerkers stijgt door de crisis en dat maakt het ondernemers nog moeilijker. Als er vervanging nodig is, kost dit hen het dubbele, dit vergroot de schade alleen maar meer.
 
Bijna een kwart van de mkb’ers is bang voor verder toenemend verzuim door psychische klachten als gevolg van het coronavirus, blijkt uit onderzoek dat Interpolis door Motivaction liet uitvoeren. Maar ondernemers gaan niet bij de pakken neer zitten, er worden volop maatregelen getroffen om de risico’s te beperken. De meest populaire maatregel is het tonen van meer betrokkenheid; door meer aandacht en erkenning te geven aan medewerkers.
 
Is uw onderneming goed verzekerd tegen deze risico’s?
Het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering kan de schade beperken, maar wordt niet vaak gebruikt als extra maatregel. Bent u goed genoeg op de hoogte van de risico’s van ziekteverzuim? Zo is een werkgever met psychische klachten in de praktijk gemiddeld 290 dagen uit de running, reken maar uit.
 
Wees voorbereid op een toenemend ziekteverzuim en neem de nodige maatregelen om dit te beperken