Zakelijke laptop gestolen, wat nu?

We zien het veel gebeuren; mensen die hun laptop in de auto laten liggen als ze even wat gaat eten, een borrel of boodschappen gaan doen. Begrijpelijk, maar niet heel slim. Boeven beschikken namelijk over steeds betere technieken om laptops op te sporen. Zo zien zij precies dat er een laptop in uw auto ligt en waar uw auto staat. De kans dat uw laptop gestolen wordt, wordt daarom alsmaar groter. Wij vertellen in dit artikel wat u moet doen als uw laptop gestolen is.
 
Allereerst doe aangifte!
Doe altijd eerst aangifte bij de politie én traceer uw laptop indien mogelijk. Veel laptops en systemen hebben voortaan een traceer-app, zoals Find my iPhone, iPad en Mac. Doe dit direct nadat u ontdekt dat uw laptop gestolen is. Hoe later u dit doet, hoe groter de kans is dat uw laptop niet meer te traceren is.
 
Inboedel- en autoverzekering
De diefstal van uw laptop valt onder uw inboedelverzekering, als u deze heeft natuurlijk. Het is wel belangrijk dat uw auto op slot stond op het moment van de diefstal. Heeft u schade aan uw auto door de inbraak? Dan valt dit onder uw autoverzekering.
 
Het is slim om direct na ontdekking foto’s de maken van uw auto en de eventuele inbraaksporen.