Voorbereid en verzekerd de piste op

De sneeuw is dit jaar ver te zoeken. Gevolg? Meer ongelukken. Bent u goed verzekerd voor mogelijke ongevallen en schade of komt u voor verassingen te staan? Lees erover in dit artikel.
Zelf gewond
Wanneer er een ongeluk gebeurd en u naar de eerste hulp moet kunt u in eerste instantie de rekening indienen bij de zorgverzekering. De (verplichte) basisverzekering dekt de kosten van de spoedeisende hulp tot het maximale Nederlandse tarief. Wees u er wel van bewust dat de kosten in het buitenland soms hoger kunnen liggen. Andere of hogere kosten worden dan alleen gedekt binnen een aanvullend pakket. Wat er niet wordt vergoed kunt u halen op de reisverzekering. Mits u deze hebt afgesloten voor de vakantie of een doorlopende betreft. Wanneer het ongeval of de schade op de piste is ontstaan heeft u hiervoor wel een aanvullende wintersportdekking nodig. Wanneer u deze niet heeft afgesloten zijn de kosten alsnog voor eigen rekening.
Aansprakelijk voor andermans schade
Raakt iemand door uw toedoen op de piste betrokken bij een ongeval? Dan kan de verzekering van diegene de medische kosten op u verhalen. Deze kosten kunnen flink oplopen. Het is dus meer dan verstandig uzelf te verzekeren tegen deze aansprakelijkheid.
Schade aan eigen skispullen
Op de skivakantie kunnen uw ski of snowboardspullen kapot gaan door een ongeluk. Wanneer jij ongedeerd bent kunt u de piste weer op. U kunt er dan voor kiezen nieuwe spullen te kopen bij de lokale sportzaak in de buurt. Wanneer uw reisverzekering bagagedekking kent, kunt u deze kosten declareren. Dit geldt ook voor huurkosten wanneer u ervoor kiest materiaal te huren in plaats van te kopen.
AVP verplicht in Italië
In Italië is het sinds 1 januari 2022 verplicht om op de piste aan te kunnen tonen dat u een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) hebt afgesloten. Zonder deze verklaring krijgt u bijvoorbeeld geen skipas. Toch op de piste gekomen zonder deze AVP? Dan kunt u een boete van 150 euro verwachten.