Vijf must have verzekeringen voor ondernemers

Heeft u net een nieuw bedrijf opgericht? Daar komt natuurlijk veel bij kijken. Een aantal goede verzekeringen is essentieel zodat u niet meteen in grote problemen raakt. En bent u al een tijdje bezig..dan heeft u hier wellicht ook nog wat aan. Het kan zijn dat uw onderneming of uw situatie net even anders is, maar dit zijn de must haves voor de meeste bedrijven.  
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ​Hoe voorzichtig u ook bent, het is altijd mogelijk dat u of een van uw medewerkers schade veroorzaakt aan mensen, goederen of andermans spullen. Hier wordt dan niet de persoon, maar het bedrijf aansprakelijk voor gesteld. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel AVB genoemd, bent u beschermd tegen eventuele schadeclaims.
  • Verzuimverzekering Vooral voor kleine bedrijven is het verstandig een verzuimverzekering te nemen. De eerste twee jaar van verzuim zijn namelijk voor risico van de werkgever. In het bericht van vorige week noemde we ook de nieuwe verzuim-ontzorgverzekering die vooral voor kleinere bedrijven vanaf 2020 een alternatief kan zijn voor deze verzekering.
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering U wilt natuurlijk nooit dat u uw beroep niet meer kunt uitoefenen, maar het is toch op allerlei manieren mogelijk dat dit ineens niet meer kan. Dan valt uw inkomen ineens voor kortere of langere tijd weg. Een AOV kost aardig wat, maar verzekert u wel van inkomen.
  • Pensioenverzekering In Nederland krijgt u na uw 67ste alleen AOW. Dit is niet bepaald riant, dus het is wel zo fijn als u nog wat extra’s krijgt. Dit regelt u als ondernemer door een pensioenverzekering of lijfrenteverzekering te nemen.
  • Zakelijke inboedel-en gebouwenverzekering Een goede zakelijke inboedel- en gebouwenverzekering zorgt ervoor dat u uw bedrijf niet meteen failliet hoeft te verklaren bij brand. Een zakelijke inboedelverzekering is er zelfs voor ZZP’ers die vanuit huis werken.