Uw verzekeringen en BREXIT

Het is al een paar keer uitgesteld, maar als alle partijen eruit zijn, treedt het Verenigd Koningrijk (VK) later dit jaar uit de Europese Unie (EU). Wat betekent dit voor uw zakelijke verzekeringen? Dat hangt er van af of uw bedrijfsactiviteiten in het VK uitvoert of handel drijft met het VK. En maakt het VK na de Brexit nog onderdeel uit van de Europese Economische Ruimte (EER)? Afhankelijk van de afspraken valt het VK straks mogelijk buiten het EER-geldigheidsgebied.

Heeft u vestigingen in het VK en heeft u deze verzekerd bij een Nederlandse verzekeraar? Dat is na de Brexit niet meer toegestaan. Verzekeraars kunnen hiervoor een tijdelijke overgangsperiode krijgen. 
Importeert u producten uit het VK? En behoort het VK na de Brexit niet meer bij de EER? Dan ben u naast leverancier ook producent voor de wet. Dit betekent een verzwaard bedrijfsrisico voor uw onderneming. En dit kan weer betekenen dat uw verzekeraar extra premie in rekening brengt.

Heeft u een goederentransportverzekering met opslag? De opslag is dan straks maximaal 30 dagen verzekerd. Langer opslag nodig? Dan dient u een andere (lokale) verzekering af te sluiten. Grote vertragingen die bij de Brexit kunnen ontstaan bij de grenzen door grenscontroles en douaneprocedures, en de gevolgen hiervan, zijn niet verzekerd onder de transportverzekering.