QBE Nederland introduceert nieuwe aansprakelijkheidsverzekering voor Nederlandse life science-bedrijven

Bedrijven in de Nederlandse life science-sector kunnen nu profiteren van de nieuw gelanceerde aansprakelijkheidsverzekering van QBE Nederland. Volgens de verzekeraar zal deze sector naar verwachting dit jaar twee keer zo snel groeien als de algehele economie.

Uitbreiding van verzekeringscapaciteit

QBE, als wereldwijde verzekeraar, heeft meer dan een decennium aan ervaring in het verzekeren van bedrijven binnen de life science-sector. Met een scala aan nationale en internationale oplossingen, gericht op productaansprakelijkheid en risico's met betrekking tot klinisch onderzoek, ondersteunt QBE diverse bedrijven in deze sector, waaronder die in biotechnologie, medische innovaties farmaceutische industrie, evenals de diergeneeskunde.

Onder leiding van Karin Bouman, Head of Liability Underwriting, zal QBE Nederland zijn verzekeringscapaciteit in de life sciences uitbreiden. “We denken dat onze ondernemende aanpak echt een verschil kan maken op dit gebied. Wat ons onderscheidt is hoe wij onze marktkennis met deskundigheid combineren, zowel in het beoordelen en accepteren van risico’s als bij het afhandelen van claims. We hebben er alle vertrouwen in dat brokers en farmaceutische bedrijven onze aanpak zullen waarderen”.

Rapport

De introductie van deze verzekering in Nederland komt samen met de publicatie van een rapport over de vooruitzichten voor de life science-sector in Nederland, dat in opdracht van QBE is opgesteld.

Volgens het rapport zijn ongeveer drieduizend bedrijven met zo'n 40.000 werknemers actief in de sector. Ze dragen ongeveer 3,3 miljard euro bij aan het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp), wat overeenkomt met 0,4% van het totaal. De farmaceutische sector wordt verwacht in 2024 met 3,4% te groeien, meer dan twee keer zo snel als de verwachte 1,6% groei van het bbp.