Onderverzekering bij brand; voorkom het!

Een brand; dat zal ons niet overkomen toch? Nou, als organisatie heb je een groter brandrisico dan woonhuizen. Zorg dus dat je ten alle tijden je brandverzekering goed op orde hebt. Je wilt niet dat faillissement het gevolg wordt van een brand.
 
Er zijn verschillende redenen waarom een organisatie meer risico loopt op brand dan een particuliere woning. Zo zijn er binnen zakelijke ruimtes vaak meer personen, machines, verouderde installaties, veel lampen, ’s nachts geen aanwezigheid, enzovoorts. Allemaal redenen voor het sneller ontstaan van een brand.
 
Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet onderverzekerd bent?
Tijdens de waardebepaling en de taxatie krijg je een garantie tegen onderverzekering. Echter, omdat de waardebepaling redelijk globaal is, kan de schadevergoeding tegenvallen. Zorg er dus voor de taxatie uitgevoerd wordt en die de leidraad is voor de brandverzekering. Zo heb je de meeste garantie op onderverzekering.
 
Laat altijd iemand met je meekijken tijdens het afsluiten van deze verzekering. Je wilt niet, dat mocht het nodig zijn, de vergoedingen tegenvallen.