Mogen verzekeraars vragen om je omzetgegevens?

Laten we het antwoord niet langer uitstellen dan nodig: ja, dit mag zeker! Echter kan een omzet ook (tijdelijk) lager worden door omstandigheden, een crisis of wat dan ook. Maar hoe houd je je premies ook dan zo laag mogelijk? Wij vertellen je waar jij op moet letten!
 
De omzet; schatten en een jaarlijkse herberekening.
Er wordt gevraagd een verwachte omzet door te geven van je bedrijf wanneer je een verzekering aanvraagt. Deze wordt bij bestaande bedrijven bepaald aan de hand van de omzet van de vorige jaren.
 
Startende ondernemers hebben vaak nog geen nuttige omzetgegevens. Een schatting is dan genoeg. Als blijkt dat je onderneming een veel hogere omzet haalt dan vooraf verwacht, ben je toch altijd verzekerd. Daarnaast krijg je voor de eerste drie verzekeringen elk jaar, of eens per drie jaar, een herberekeningsformulier opgestuurd. Zo blijven de omzetgegevens actueel. Uiteraard hebben deze gegevens ook invloed op de hoogte van je premie, ongeacht of dit gunstiger is of niet.
 
Let altijd goed op je arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Geld besparen op een verzekering? Vaak kan dat op je aov. Ga regelmatig na hoeveel tijd je kunt overbruggen met het geld wat je hebt en houdt de premies bij andere verzekeringsmaatschappijen in de gaten. Zo bespaar je al snel veel geld op je aov!