Inbraak gehad? Pas op herhaling

Het is natuurlijk erg genoeg indien u als ondernemer het slachtoffer bent van inbraak. Uit analyse van de cijfers van een grote verzekeraar blijkt dat in 7% van de gevallen inbrekers binnen een jaar opnieuw toeslaan. En in meer dan de helft van de gevallen gebeurt dit al binnen drie maanden na de eerste inbraak. Belangrijk is dan ook het investeren in goed zichtbare preventieve middelen. Dit kan herhaling van (pogingen tot) inbraak voorkomen.

Bedrijfspanden waar inbrekers al eerder zijn geweest, zijn interessant voor hen. Ze weten de weg en weten ook wat er te halen is. Bovendien is de kans groot dat er nieuwe apparatuur aanwezig is na de vorige inbraak. Heeft u een inbraak gehad in uw bedrijf? Zorg dan als eerste dat na de inbraak de beveiliging weer op orde is, voordat u weer nieuwe apparaten aanschaft.

Laat duidelijk aan de buitenzijde van het pand zien dat u voorzorgsmaatregelen heeft getroffen, bijvoorbeeld door middel van waarschuwingsstickers of andere zichtbare maatregelen. Een veilig gevoel is uiteraard ook van belang voor uw medewerkers!