Houd medewerkers mentaal gezond

Diverse arbodiensten waaronder Capability verwachten een toename in het mentaal ziekteverzuim. Hoe kan u als werkgever hierop anticiperen? Het platform Qragt heeft een aantal tips opgesteld.
 
1. Geef aandacht en motiveer
Het is belangrijk dat medewerkers zichzelf belangrijk en betrokken voelen bij de organisatie. Dit gevoel creëert u door een betrokken leider te zijn en medewerkers aandacht te geven. Dit werkt positief voor hun motivatie en betrokkenheid.
 
Ook het geven van een compliment is erg effectief. Zo geeft u uw medewerkers energie en motivatie. Dit werkt zelfs beter dan een bonus uitdelen.
 
2. Betrek medewerkers bij processen
Nieuwe plannen en ontwikkelingen presenteren als een feit, dat frustreert medewerkers. Betrek ze vanaf het begin bij het proces, zo kunnen zij beter anticiperen op veranderingen en zullen zij actief bijdragen.
 
Doe dit bijvoorbeeld door regelmatig een (online) interactief werkoverleg te plannen. Zo worden zij automatisch betrokken en zullen zij zich meer gezien en gehoord voelen. Zeker de moeite dus om tijd voor vrij te maken.
 
3. Doorbreek het taboe
Dat er veel Nederlanders kampen met mentale problemen is bij iedereen inmiddels bekend. Toch heerst er op de dag van vandaag nog steeds een taboe. Doorbreek deze!
 
Zorg voor een onafhankelijke deskundige die uw medewerkers een luisterend oor biedt wanneer zij dit nodig hebben. Ook kunt u ervoor kiezen iemand te betrekken die meedenkt over het bespreekbaar maken van zaken die nu ‘taboe’ zijn binnen uw organisatie. Hier ligt vaak de oorzaak van mentale klachten.
 
Voorkomen is beter dan genezen. Besteed daarom genoeg tijd aan de mentale gezondheid van medewerkers door te faciliteren, aandacht te geven en hen te betrekken.