Gaat u ondernemen? Deze verzekeringen zijn verplicht óf verstandig!

Yes, u gaat ondernemen! Leuk, maar er moet ook van alles geregeld worden. Zo zijn er een aantal verzekeringen die u moet aanschaffen. Welke dit zijn hangt af van uw situatie en onderneming. Wij hebben de verplichte én verstandige verzekeringen voor u op een rijtje gezet:
 
Verplichte verzekeringen

Heeft u motorvoertuigen op uw bedrijf staan?
Dan moet u een WA-verzekering voor al uw bedrijfsvoertuigen afsluiten en het is verstandig om ook de inzittenden mee te verzekeren. Doet u dit niet, dan kunnen de kosten hoog oplopen mocht er iemand gewond raken.

Heeft u werknemers in dienst?
Dan moet u een aantal verzekeringen afsluiten: ZW (ziektewet), WAO (wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering), WIA (wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen), WW (werkloosheidwet).
 
Daarnaast betaalt de werkgever de werkgeversheffing Zorgverzekeringswet en draagt deze af.
 
Verstandige verzekeringen

Bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering vergoedt schade die u veroorzaakt door of tijdens uw werk. Voor sommige beroepen is deze verzekering verplicht. Uw particuliere WA-verzekering geldt hier in geen gevallen voor.

Rechtsbijstandverzekering
Deze verzekering vergoedt juridische hulp bij claims en rechtszaken. Deze hangt altijd samen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Inventaris- en opstalverzekering voor uw bedrijfspand
Deze verzekering vergoedt schade aan uw pand en spullen bij brand en inbraak. Deze verzekering moet u continu blijven aanpassen op uw huidige situatie.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Deze verzekering is niet verplicht. Overleg goed met uw adviseur wat voor u verstandig is en in welke mate u deze verzekering moet afsluiten.