Elektrische auto? Is uw laadpaal dan ook verzekerd?

Het aantal elektrische auto’s in Nederland blijft stijgen. Overweegt u een elektrische auto of heeft u er al een? Als u deze thuis voor de deur oplaadt, is de laadpaal dan verzekerd onder uw woonhuisverzekering? En is dit bij een leaseauto anders?

Uw eigen laadpaal
Laadt u uw auto thuis voor de deur op? Het hangt per situatie af hoe uw laadpaal verzekerd is. We zetten ze voor u op een rijtje.
  • Een vaste installatie van een laadpaal bij uw huis valt onder uw woonverzekering, mits u dit goed heeft doorgegeven aan uw verzekeringsmaatschappij.
  • Bij een huurwoning of appartement heeft u vaak toestemming nodig van de verhuurder of de VvE. Wanneer deze partijen akkoord zijn kunt u de paal plaatsen en verzekeren onder Huuders- of Eigenaarsbelang binnen uw inboedelverzekering. Check wel altijd uw dekking.
  • Wanneer er geen plek is op eigen terrein kunt u ervoor kiezen om op de openbare weg een paal te laten plaatsen door de gemeente. Wanneer dit het geval is valt de paal niet onder uw eigendom en is de schade altijd voor rekening van de gemeente.
Wel verzekerd bij een leaseauto?
Wanneer u via een leasemaatschappij een privé-paal in termijnen betaald, blijft de verzekering hiervan uw zorg.
 
Onderzoek altijd goed hoe dit bij u zit zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.