De Coronacrisis; het moment voor een sterke voorbereiding voor jouw startup.

Stond je op het punt om jouw onderneming te lanceren, maar gooit het coronavirus roet in het eten? Nergens voor nodig. Juist deze tijd moet je goed gebruiken om jouw voorbereiding te upgraden om zo een nog betere start te creëren voor jouw onderneming.
 
Plan al helder? Doe de test!
We zien vaak dat wanneer men denkt dat zijn/haar plan helder en duidelijk is dit uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Ben jij ervan overtuigd dat jouw plan helder en duidelijk is? Dan dagen wij je graag uit. Schrijf je ambitie op een bierviltje en presenteer het op die manier aan de buitenwereld. Snapt iedereen het direct? Dan ben jij heel goed bezig. Zo niet? Zorg dat dat je het nog korter en strakker kan formuleren.
 
Upgrade je doelgroep
Wat is jouw doelgroep? Heel belangrijk om dat goed in beeld te hebben. Want juist in deze tijd is de ene doelgroep veel praktischer dan de andere. Waar de ene doelgroep heel hard wordt getroffen door het coronavirus haalt de ander er juist veel uit. Durf ook grote bedrijven te benaderen. Jouw bijdrage is het waard!
 
Pitchen, pitchen, pitchen
Moeilijk en heel eng, maar het is het waard. Iedere startende ondernemer heeft een ijzer sterke pitch nodig. Door het coronavirus kan je misschien niet oefenen op klanten, maar wel op de mensen die wel om je heen zijn. Maak hier dan ook gebruik van.
 
Een goede pitch opstellen? Dit doe je aan de hand van de drie p’s:
 
1. Vertel welk probleem je oplost
2. Pitch met passie
3. Maak je verhaal persoonlijk
 
En nu aan de slag, door negativiteit en stilzitten kom je er namelijk zeker niet.