Corona en bedrijfsverzekeringen

Tegen corona verzekeren is geen mogelijkheid. Wel is het mogelijk jouw bedrijf heel goed te beschermen door alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en door je verzekeringen op orde te hebben. Maar welke verzekeringen zijn er om zo veel mogelijk coronaproof te zijn?
 
Besluit je wegens corona, of andere omstandigheden, het roer om te gooien? Dan zou het kunnen zijn dat jij geld kan besparen op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De premie hiervan wordt namelijk aan de hand van de werkzaamheden bepaald. Veranderen deze? Check dan ook direct of dit je voordeel kan opleveren.
 
De rechtsbijstandverzekering, deze mag helaas niet ingezet worden als jouw organisatie wegens corona moet sluiten. Wel geldt deze tijdens corona gewoon bij een juridisch geschil met klanten, leveranciers of medewerkers. Dus cancelt een klant plotseling een grote bestelling ‘wegens corona’, dan mag jij deze gerust aanvechten via de rechtsbijstandverzekering.
 
Geen bedrijfspandverzekering nodig als toch iedereen vanuit huis werkt? Maak deze fout niet! Ook als iedereen thuis werkt kan er schade ontstaan aan het bedrijfspand. Denk aan een lekkage, stormschade en noem maar op. Laat deze dus hoe dan ook doorlopen.
 
Werknemers die door ziekte tijdelijk niet kunnen komen werken moeten doorbetaald worden. Hiervoor kennen we de verzuimverzekering. Het maakt niet uit om wat voor ziekte het hierbij gaat, dus ook bij een lange afwezigheid door corona worden de kosten verzekerd. Moet een werknemer 10 dagen in quarantaine? Dan valt dit niet onder ziekte en dus niet onder de verzekering.
 
Twijfel je over bepaalde verzekeringen of vraag je je af of premies door veranderingen omlaag kunnen? Neem dan contact op met je verzekeraar.