Blijf optimaal in contact met jouw personeel

Inmiddels werken we alweer een hele tijd een groot deel van de tijd thuis. De verwachting is dat dit nog wel even zo zal zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat personeel betrokken en gemotiveerd blijft? Wij hebben een aantal leuke tips voor je.
 
Ouderwets communiceren per post
Van de hele dag achter de computer zie je het op een gegeven moment ook niet meer. Daarom is het leuk om dat ene verslag, die folder of een flyer die doornomen moet worden per post te krijgen. Lekker ouderwets, maar wel zo persoonlijk.
 
Koffie met gebak date
Nu we niet meer samen elkaars verjaardag, een jubileum of wat dan ook kunnen vieren maken we minder snel op een persoonlijke manier kennis met elkaar. Plan eens een virtuele koffiedate in waarin je eens samen gezellig kletst over zaken buiten werk. Zo leer je elkaar beter kennen en doordat je samen hetzelfde gebakje eet voelt het een beetje als ‘samen zijn’.
 
De wekelijkse televisie/serie call
Is er een groep die iedere week hetzelfde programma kijkt? Of misschien wel dezelfde serie? Plan een wekelijkse call om de aflevering van de week door te nemen. Dit zorgt voor binding en brengt je af en toe even buiten de werksfeer.
 
Al met al is het dus belangrijk om ook op een persoonlijke manier met elkaar in contact te blijven, niet té natuurlijk. Plan die calls in en blijf in contact!