Arbeidsongeschiktheid: AOV te duur?

Uit onderzoek van verzekeraar Reaal blijkt dat verwondingen en ongevallen de belangrijkste veroorzakers waren van arbeidsongeschiktheid. Voor ondernemers is dat percentage zo'n 18 procent van de totale uitval. Bijna net zo hoog scoort arbeidsongeschiktheid die gerelateerd is aan overspannenheid of burn-outklachten. Deze veroorzaken 17 procent van alle claims.

Van alle zzp’ers is slechts 19% verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Zelfstandigen met personeel hebben vaker een AOV (32%), maar dit percentage is dalende. Steeds meer ondernemers lopen dus een groot risico in de financiële problemen te komen bij arbeidsongeschiktheid.

Veel zelfstandigen vinden de arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur. Wat veel zelfstandigen echter niet weten is dat de premie voor deze verzekering fiscaal aftrekbaar is. Door uw AOV op maat samen te laten stellen kan deze ook beter betaalbaar worden. Verzeker bijvoorbeeld alleen dat deel van het inkomen dat echt niet gemist kan worden. Voor maatadvies kunt u het beste een onafhankelijk adviseur inschakelen.