2020: werknemersvoordelen w.o fiets van de zaak

Minder uitstoot van uitlaatgassen en het is gezonder: de overheid wil het fietsen naar het werk stimuleren. Daarom worden de fiscale regels voor een fiets van de zaak vanaf 1 janauari 2020 versimpeld. Waar voorheen de fiscale regeling rondom de lease-fiets nogal ingewikkeld was en er dus niet zoveel gebruik van werd gemaakt, is dat nu een stuk eenvoudiger geworden.

Nieuwe regels
Voor het privégebruik van de bedrijfsfiets moet er jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij het inkomen worden opgeteld. Verder dus geen ingewikkelde berekeningen meer.

Stel: Jaap heeft een inkomen van 35.000 euro per jaar. U geeft hem een elektrische fiets van de zaak in gebruik, ter waarde van 2000 euro. Jaaps’ bijtelling is dan 7% van 2000 = 140 euro p/jaar. Door de bijtelling betaalt hij per jaar 59 euro extra aan belasting. Omgerekend rijdt hij dus voor nog geen 5 euro per maand een elektrische fiets.

Uiteraard is de fiets van de zaak slechts één van de extra's die u uw medewerkers aan kunt bieden. Als u het belangrijk vindt om waardering voor uw mensen te laten blijken, neem dan contact op met uw financieel adviseur. Bespreek met hem of haar hoe u uw pakket werknemersvoordelen eventueel kunt uitbreiden.

Weet u ook dat u bijvoorbeeld via de vernieuwde werkkostenregeling vanaf 1 januari 2020 tot € 2.000 meer aan onbelaste vergoedingen kunt geven aan uw medewerkers op de eerste € 400.000 van uw loonsom? En dat u uw werknemers 20% korting mag geven op producten uit het eigen bedrijf, met een maximum van € 500 per jaar per werknemer? Voor alle wijzigingen kijkt u op de website van de Rijksoverheid en de Belastingdienst. 

             
                 Wij wensen u privé en zakelijk alvast een fantastisch, gezond en goedverzekerd 2020 toe!