Zonnepanelen: salderingsregeling verlengd tot 2023

Misschien wist u het al, maar de gunstige salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters is weer verlengd tot 2023. Daarnaast is de omstreden terugleversubsidie definitief van de baan. De salderingsregeling wordt dan wel vanaf 2023 tot 2031 langzaam afgebouwd. Deze beslissing is uiteraard heel gunstig voor alle huidige bezitters van zonnepanelen en een stimulans voor meer gebruik van zonne-energie.

Saldering: hoe zit het ook al weer?
Alle stroom die U opwekt, maar niet zelf verbruikt, levert u terug aan het elektriciteitsnet. Om die levering telkens te vergoeden is niet handig. Daarom wordt de saldering aan het aan het eind van het jaar verrekend. U krijgt voor de teruggeleverde stroom van uw zonnepanelen hetzelfde tarief als voor de stroom die u afneemt.

Zonnepanelen: aanschaf nog steeds interessant
Hoe die afbouw gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar dat moet eind dit jaar wel bekend worden. Het kabinet heeft wel aangegeven dat de huidige terugverdientijd voor zonnepanelen niet mag oplopen. Het is daarom nog steeds interessant om zonnepanelen zelf of met een bewoners-collectief aan te schaffen. Denk wel aan het doorgeven aan uw opstalverzekering als u zonnepanelen laat installeren en laat deze installatie door een erkend installateur doen. Zo voorkomt u brandschade.