Voorkom inbraak met deze voorzorgsmaatregelen

Vooral in de wintermaanden slaan inbrekers toe, zelf nu we allemaal meer thuis zitten. Het is dus belangrijk dat u te allen tijde op uw hoede bent en inbraak zo ver mogelijk beperkt. Hieronder een aantal tips.
 
1. Geef uw huis een bewoonde indruk
Probeer vanaf de buitenkant altijd het beeld te wekken dat er iemand thuis is. Dit doet u door bijvoorbeeld een lamp aan te zetten of speelgoed te laten slingeren en mokken op tafel te laten staan. Zo laat u normaal gesproken uw huis niet achter als u op vakantie gaat, toch?
 
2. Zet uw containers of ladder weg of vast
U snapt vast wel wat hiermee bedoeld wordt. Door ladders en bijvoorbeeld containers beschikbaar te stellen helpt u inbrekers een handje. Niet echt handig.
 
3. Help de buren en andersom
Licht de buren altijd in als u op vakantie gaat. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat het huis er bewoond uit blijft zien. Denk aan gordijnen open en dicht doen en de post naar binnen de halen.
 
4. Automatische verlichting
Dit zorgt voor een bewoond uitziend huis en voor inbrekers in de schijnwerpers, dat hebben zij niet graag. Voor slechts een paar tientjes koopt u automatische verlichting bij een bouwmarkt.
 
6. Houd sleutels buiten bereik
Een sleutelrek in het zicht? Lekker handig voor inbrekers, even een raampje intikken en ze kunnen alles meenemen. Van sleutels van al uw auto’s tot de sleutel van bijvoorbeeld een garage of het huis van de buren, houd ze uit zicht. 
 
7. Geen vakantiekiekjes
Hoewel dit op veel plekken aangegeven wordt, wordt het toch nog steeds veel gedaan. De ‘wij zijn er even lekker tussenuit’ kiekjes die inbrekers dé informatie geven die zij zoeken. Een huis zonder inwoners, dus een makkelijke prooi. Plaats vakantiefoto’s pas als u weer thuis bent!
 
Uiteraard zijn extra sloten en een alarmsysteem altijd een goed idee. Maar met bovenstaande aanpassingen maakt u het voor inbrekers al een stuk minder aantrekkelijk.