Vier zaken die u echt moet verzekeren in huis

Bijna alles is te verzekeren, dus welke verzekeringen zijn echt zinvol? Een goede stelregel blijft dat het belangrijk is u altijd te verzekeren voor kosten die u zelf in geval van nood niet kunt betalen. Dit zijn essentiële risico’s en daarom belangrijk deze goed af te dekken. Een opstalverzekering voor uw huis is zo’n voorbeeld. Welke verzekeringen kunnen bijvoorbeeld hiernaast voor u ook essentieel zijn:

1. Mobiele elektronica in huis
Voor de meesten van ons geldt dat de meest kostbare producten die we in huis hebben vaak onze elektronische apparaten zijn. De nieuwe smart tv, uw dure laptop of mobiele apparaten zoals tablets en telefoons. Kies daarom voor een inboedelverzekering die goede dekking biedt voor deze kostbare apparaten. In geval van diefstal, brand of waterschade, zijn deze elektronische apparaten dan goed verzekerd. De meeste verzekeringen dekken uw mobiele apparaten NIET buitenshuis. Sluit hiervoor een aparte verzekering af die ook schade door vallen en stoten dekt.

2. Veel sieraden in huis
De meeste inboedelverzekeringen bieden een beperkte dekking voor uw sieraden. Heeft u veel kostbare sieraden in huis? Sluit dan een aparte kostbaarhedenverzekering af.

3. Veel contant geld in huis
Als u regelmatig grote sommen contant geld in huis heeft, is het verstandig hiervoor een goede verzekering af te sluiten. Nu de rente op spaarrekening historisch laag is en zelfs voor sommigen negatief dreigt te worden, slaan mensen steeds vaker geld thuis op. Dit voelt wellicht veilig, maar de gevolgen bij een inbraak of brand kunnen desastreus zijn. Controleer daarom altijd welk bedrag aan contant geld uw verzekering dekt en sluit desnoods een ruimere of extra verzekering af.

4. Freelancer of zzp’er die vanuit huis werkt
Veel zzp’ers of freelancers werken vaak thuis. De kans dat u veel zakelijke spullen thuis hebt liggen is dan ook groot. Denk hierbij aan een zakelijke laptop, maar ook aan bedrijfsmaterialen zoals promotiemateriaal en bedrijfsvoorraden. Een brand, diefstal of andere schade heeft in zo’n geval niet alleen grote gevolgen hebben voor uw privé-situatie maar ook voor uw onderneming. Controleer daarom goed of uw particuliere inboedelverzekering deze kosten dekt of dat het verstandig is een aparte zakelijke verzekering af te sluiten.