Verzekering en e-steps

U heeft ze misschien gezien in het buitenland: elektrische stepjes of skateboards en éénwielers. Voor de één een horror-vervoermiddel wat gemaakt lijkt voor ongelukken, voor de ander een schijnbare uitkomst. Ze zijn veelal minder duur en zwaar dan een fiets en het lijkt best handig als je driehoog achter woont in de binnenstad. Dus misschien denkt u ook: leuk voor thuis, ik neem er eentje mee of heeft u dat al gedaan. Weest u zich dan bewust van de risico’s.

Het bezit van deze stepjes is niet verboden, maar ermee rijden op de openbare weg wel, omdat ze niet gekeurd worden door de RDW. U bent me onverzekerd en bij een ongeluk moet u zelf de schade vergoeden. Dat kan uiteraard flink in de papieren lopen. Mocht je met zo'n e-step een aanrijding veroorzaken, dan is dat bij een enkele aansprakelijkheidsverzekering nog wel gedekt.

In de meeste gevallen komt het waarborgfonds kijken –het gezamenlijk fonds van verzekeraars - dat in zo'n geval uitkeert aan het slachtoffer. En dat fonds kan de kosten op jou verhalen. Dat kan natuurlijk enorm oplopen. Ook riskeer je een boete van 380 euro en het voertuig kan in beslag worden genomen.