Verlies huissleutels en uw verzekering

Zeg nou zelf: wie kent dat niet. U bent uw sleutel(s) kwijt, uw hart slaat over en gelukkig vindt u ze weer terug. Maar wat als u de sleutel echt kwijt bent of als hij is gestolen? Het maakt een groot verschil of u de sleutel bent verloren of er echt sprake is van diefstal. Een dief steelt sleutels met een reden, dus mogelijk weet de dief wie u bent en waar u woont.

Doe wel aangifte van de vermissing of de diefstal. U denkt wellicht: dat levert me niks op en meestal krijgt u uw sleutels er niet mee terug. Voor de opstalverzekering en de inboedelverzekering is het doen van aangifte echter  belangrijk. Hiermee toont u aan dat u de huissleutel bent verloren. Meld het ook bij uw verzekeraar. Mogelijk vergoeden ze de kosten voor vervanging van de sloten. Dat hangt van de verzekeringsvoorwaarden af én er zal een maximum bedrag aan zijn verbonden.

Als er geen braaksporen zijn keert de verzekeraar wellicht niet uit. Dat verschilt nogal per verzekeraar. Overleg dus met uw verzekeraar en met uw tussenpersoon. Het uit voorzorg vervangen van sloten lijkt wellicht voorbarig en kostbaar, maar kan wel noodzakelijk zijn. Naast het verlies van sleutels een inbraak op de koop toe, dat wil niemand!