Uw huis isoleren? Overheid betaalt mee

Loopt u al een tijd te denken aan isolatie van uw huis? Indien u twee of meer isolerende maatregelen treft, betaalt de overheid onder voorwaarden mee. 

De overheid heeft besloten dat de ‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’ € 90 miljoen extra krijgt. Wie vanaf 15 augustus tenminste twee isolatiemaatregelen neemt of heeft genomen, kan voor subsidie in aanmerking komen. De hoogte van de subsidie is ongeveer 20%. U kunt de subsidie echter combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een 'Energiebespaarlening'.

Om welke besparende maatregelen gaat het? 
  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie
  • Gevelisolatie
  • Spouwmuurisolatie  
  • Dakisolatie
  • Hoogrendementsglas
Belangrijke voorwaarden voor de subsidie zijn dat het huis uw eigendom is én uw hoofdverblijf of dit wordt na renovatie. En het spreekt voor zich dat de renovatie wordt uitgevoerd door een deskundig bedrijf.

De subsidie kunt u als particulier tot en met 31 december van dit jaar aanvragen. Voor VVE’s geldt zelfs een termijn tot 31 december 2022. U kunt de subsidies aanvragen via de website van rvo. Hier vindt u ook de voorwaarden en meer informatie over de energiebesparende maatregelen. Dus doe er uw voordeel mee!