Uitvaartverzekering steeds duurder bij uitstel

De uitvaartverzekering, een onderwerp waar men liever niet te lang bij stilstaat. Dit is dan ook de reden waarom velen het afsluiten van een uitvaartverzekering blijven uitstellen. Toch kan het leven sneller voorbij zijn dan u zou willen. De begrafenis of crematie moet ergens van betaald worden. Bij geen verzekering of spaarpotje komt dit voor rekening van familie.
 
Het afsluiten van een uitvaartverzekering
Er wordt aangeraden uw uitvaartverzekering al vanaf uw achttiende af te sluiten. De premie op jonge leeftijd ligt laag, dit is zo’n 8 euro per maand. Zestigplussers betalen al gauw 30 euro of meer, dat komt doordat het risico op overleiden veel groter is.
 
Blijvende lage premie
Op jonge leeftijd is een uitvaartverzekering dus een stuk voordeliger dan wanneer u deze op latere leeftijd zou afsluiten. Toch blijkt uit onderzoek dat twintigers veelal geen uitvaartverzekering hebben of afsluiten rond die leeftijd. De meeste mensen die een uitvaartverzekering afsluiten zijn rond de 37,5 jaar. Dit is logisch, hoe ouder mensen worden hoe meer zij zich bezig houden met de dood en dus hun verzekering af gaan sluiten.
 
Het is dus voordelig om uw uitvaartverzekering op jonge leeftijd al af te sluiten. Op deze manier zorgt u ervoor dat de premie laag blijft en bent u ervan verzekerd dat uw familie niet voor onverwachtse kosten komt te staan.