Tips voor autoreis wintersport

Gaat u dit jaar nog of in de voorjaarsvakantie naar één van de vele wintersportgebieden in Europa? Grote kans dat u net als zo’n 80% van alle Nederlanders met de auto gaat. Natuurlijk bent u goed verzekerd, ook voor pechhulp in het buitenland. Verder kan een goede voorbereiding geen kwaad. Hiermee vermindert u de kans op pech onderweg. 

Wist u dat de remweg van een winterband 20% korter is dan bij een zomerband bij een temperatuur van 0 graden? Bovendien zijn de straffen zijn fors wanneer u zonder winterbanden rijdt in een land waarin dat verplicht is gesteld. Die boete kan oplopen tot in de duizenden euro’s, zeker als u en uw auto bij een ongeval betrokken is. Zo varieert een overtreding in Duitsland en Oostenrijk van € 35 tot € 5000. En…dit vergoedt uw reisverzekering niet. En neem voor de zekerheid een reservewiel mee met een winterband.

Handige zaken
  • Zorg dat u voldoende eten en drinken in de auto heeft voor onderweg. Mocht de auto stil komen te staan door pech of een ongeval dan is het belangrijk dat er eten en drinken is.
  • Neem ook een fleecedeken (of meer) mee zodat u en uw medepassagiers warm blijven. U kunt ook (elektrische) handwarmers meenemen.
  • Zorg altijd voor een volle powerbank in de auto, alleen voor noodgevallen. U moet er toch ook niet aan denken dat uw telefoon bijna leeg is als u bij pech of een ongeval stilstaat. 
  • En wist u dat een alcoholtest in Frankrijk verplicht is voor alle voertuigen?
Wij wensen u een fijne, vlekkeloze en fantastische vakantie toe!