Stormschade; weet jij wat verzekerd is?

De herfst is weer begonnen en de eerste flinke regenbuien en windstoten zijn alweer geweest. Tijd om je verzekering nog eens goed onder de loep te nemen. Want in hoeverre ben jij of is jouw bedrijf verzekerd voor stormschade? Ga dat maar eens na.
 
Regen, bliksem, hagel, wind allemaal zaken die kunnen zorgen voor schade aan jouw woning of bedrijfspand. Stormschade noemen we dat, maar wanneer is iets echt een storm? Verzekeraars spreken van een storm als er door het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) een wind gemeten wordt van minimaal windkracht zeven. Er kunnen dan gevaarlijke situaties ontstaan. Denk aan het omwaaien van bomen, rondvliegende voorwerpen of dakpannen die losraken.
 
Ben je verzekerd, zakelijk of privé, voor deze vorm van schade? En weet je wat dan onder opstal- of inboedelverzekering valt? Dit hangt af van jouw polis en is dan ook niet voor iedereen hetzelfde.
 
Onze tip! Ga ieder jaar in of voor het begin van de herfst goed na wat nu wel/ niet verzekerd wordt bij schade. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en ben je wellicht wat meer oplettend als het gaat om de weersverwachtingen.
 
Zet je auto bijvoorbeeld zo veel mogelijk onder een afdak in plaats van bomen en zorg dat alles wat buiten schade kan aanrichten goed vast of zelfs weggehaald wordt. Zo beperk je het risico.