Sluit geen reis- en annuleringsverzekering af bij reisorganisaties!

Tijdens het boeken van een vakantie wordt er altijd een verzekering aangeboden. Echter zijn deze vaak duur en onduidelijk, stelt de Consumentenbond. De dekking wordt vaak mooier voorgedaan dan deze daadwerkelijk is, de premie is relatief hoog en de voorwaarden zijn onduidelijk.
 
Ben daarom niet te goedgelovig door zomaar zo’n verzekering af te sluiten bij de reisorganisatie. Ga altijd na of de prijs wel reëel is, wat er precies wordt gedekt en wat de voorwaarden zijn. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en betaal je niet veelte veel voor jouw reis- en annuleringsverzekering.
 
Om je te waarschuwen een aantal voorbeelden;
 
Bij TUI en Sunweb staat dat op de website van beide aanbieders dat de geboekte reis om welke reden dan ook mag worden geannuleerd, mits je een annuleringsverzekering hebt. Wanneer je de polisvoorwaarden doorleest kom je erachter dat dit niet het geval is en er wel degelijk uitsluitingen worden genoemd. Hierbij zie je dus dat de voorwaarden onduidelijk zijn.
 
Expedia en Ryanair bieden een bagagedekking met veel voorwaarden. Bij Expedia vallen smartphones niet onder de dekking en Ryanair sluit alle elektronica uit. Daarnaast vallen brillen en contactlenzen ook buiten de dekking. Verder wordt alles vergoed, mits je een aankoopbewijs kunt tonen. Let dus ook op als het gaat om bagagedekking, deze vallen vaak enorm tegen.
 
De gemiddelde premie kost je 5 procent van de reissom, en dat is al relatief hoog volgens de Consumentenbond. WTC biedt zelfs premies die tot 28 procent van de reissom kosten, reken maar uit! Vaak zijn dat nog niet eens de enigste kosten. Wil je gebruik maken van de verzekering? Kost je 50 euro. Oh ja, je dekking stopt ook al 48 uur voor vertrek. En dat voor zo veel geld.
 
Kortom, lees de kleine lettertjes en weet waar je jezelf voor verzekerd.