Reizen tijdens corona? Lees deze 4 tips!

Alles rondom corona brengt veel vragen met zich mee, zo ook het reizen. Moet u zich laten testen? Moet u gevaccineerd zijn? Welke formulieren moeten ingevuld worden? Allerlei zaken om over na te denken. Om het u iets makkelijker te maken schreven wij dit artikel met daarin vier tips:
 
Tip 1: Check uw verzekering
We horen veel mensen zeggen: “maar ik heb toch een reisverzekering?” terwijl zij geen idee hebben waarvoor ze verzekerd zijn. Check goed wat uw reisverzekering en annuleringsverzekering wel/ niet dekt.
 
Tip 2: Boek kort voor vertrek
Door zo kort mogelijk voor vertrek te boeken, weet u het beste wat de huidige situatie is. De kans dat dit op korte termijn veranderd is klein, maar nooit onmogelijk. Houd dit dan ook altijd in uw achterhoofd. Vraag van te voren goed aan uw reisorganisator waar u rekening mee moet houden.
 
Tip 3: Check de maatregelen in uw vakantieland
Kijk voordat u boekt én vertrekt wat de maatregelen zijn in het desbetreffende vakantieland. Welke kleurcode hebben zij, moet u een mondkapje op, is een vaccin noodzakelijk en noem maar op. Zorg dat u van alles op de hoogte bent zodat u niet voor verassingen komt te staan.
 
Tip 4: Betaal achteraf en verzekerd
Vooraf en onbetaald betalen kan een risico vormen. Denk aan een faillissement, een verandering in de kleurcode of iets anders. Geen risico lopen? Betaal dan achteraf of verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld met een creditcard.