Reisverzekering: kinderen niet altijd automatisch meeverzekerd

Het lijkt zo vanzelfsprekend misschien, maar dat is het niet: kinderen die meeverzekerd zijn in uw reisverzekering. Uiteraard geeft u het aantal kinderen en de gegevens op bij het afsluiten van een nieuwe reisverzekering of als u overstapt naar een andere aanbieder. Ze zijn dan direct meeverzekerd. Heeft al een lopende reisverzekering en komen er kinderen bij in uw gezin, dan zijn deze soms niet automatisch meeverzekerd. Controleer in de voorwaarden hoe het zit bij uw verzekering.

Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd. Wanneer de kinderen ouder zijn, moet u bij een kortlopende verzekering wel een extra bedrag betalen om hen mee te laten verzekeren.

Bij een doorlopende reisverzekering mogen oudere kinderen, onder bepaalde voorwaarden, gratis meeverzekerd worden als ze bij u inwonen. Ook dit kunt u het beste bekijken in uw verzekeringsvoorwaarden of navragen bij uw verzekeraar.

Gaat uw kind zelfstandig op vakantie, bijvoorbeeld een zomerkamp? Dan kunt u als ouder een reisverzekering voor uw kind afsluiten. Uw kind is dan de verzekerde en u bent de verzekeringnemer. Dit betekent ook dat de verzekeraar bij u de premie in rekening brengt.