Reisadvies: is uw vakantiebestemming veilig?

Checkt u of uw vakantiebestemming veilig is? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reizigers advies over veiligheidsrisico’s in het buitenland. Weet u welke van deze niveaus geldt voor uw komende vakantiebestemming? U kunt wel denken dat u niks te maken zult hebben als vakantieganger met situaties ‘aan de andere kant van het land’, maar dat kan in praktijk vies tegenvallen. Zo heeft de overheid belangrijke aanvullende aandachtspunten voor Turkije afgegeven waar u bij grenscontroles onaangenaam mee geconfronteerd kunt worden.

Wist u dat:
  • nog geen derde van de mensen die naar een land buiten Europa op vakantie gaat vooraf het reisadvies controleert.
  • Tunesië, Colombia, Egypte en Thailand, populair bij Nederlandse vakantiegangers en backpackers, (deels) onveilig zijn? 
Een negatief reisadvies kan gevolgen hebben bij annulering van uw reis en eventuele schade die u wilt verhalen op uw reisverzekering. Verandert het reisadvies nadat u geboekt heeft en wilt u niet naar uw bestemming afreizen omdat de situatie daar onveilig is? Dan is dit in sommige gevallen gedekt onder de annuleringsverzekering.

Kijk dus altijd op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor reisadviezen of download de ‘reisapp Buitenlandse Zaken’ met actuele informatie.