Rechtsbijstand als huiseigenaar, dit is waarom.

Of u nu druk bezig bent met een nieuwe woning of nog helemaal op uw plek zit in uw huidige woning, een rechtsbijstandverzekering komt altijd van pas. Vaak denkt men ‘dat overkomt mij niet’ totdat het wel zo is. Want hoewel u zelf de problemen niet opzoekt, weten zij u soms wel te vinden. Met een rechtsbijstandverzekering voorkomt u dan een hoge rekening.
 
Waarvoor u deze verzekering nodig zou kunnen hebben:
 
1. Uw buren bouwen iets op uw grond. Hoewel u het zich misschien niet kan voorstellen komt het vaak voor dat hier onrust over ontstaat. U zegt er netjes iets van maar vervolgens denken uw buren daar heel anders over.
 
2. De aannemer lijkt toch niet zo professioneel als hij overkwam. Zijn werknemers zijn lui, brutaal en lijken zaken af te raffelen. U komt hier niet zomaar vanaf.
 
3. De hel van ons allemaal: een flinke lekkage. En wat als dit wordt veroorzaak door uw bovenburen? En de VvE geeft aan dat u hier toch echt zelf voor op moet draaien?
 
Het zijn scenario’s waar u liever niet over nadenkt en wellicht ook vanuit gaat dat dit u niet gaat overkomen. Maar wat als dit toch gebeurt en er geen rechtsbijstandverzekering is afgesloten? U zult dan zelf voor alle kosten moeten opdraaien.
 
Meer weten? Vraag dan uw adviseur om advies zodat u niet voor verassingen komt te staan.