Premie autoverzekeringen flink gestegen

In de laatste tien jaar zijn de kosten voor automobilisten met ongeveer een kwart gestegen. Dat zit vooral in parkeer, verzekering- en brandstofkosten en wegenbelasting, De kosten van reparaties zijn ook gestegen, maar de stijger met stip is de premie voor de autoverzekering.

Vooral door de sterk toegenomen gevallen van letselschade en de toegenomen techniek in onze auto’s maakt dat gadgets niet eenvoudig te vervangen zijn. Dit alles kost de verzekeraars veel geld en dat zien we in de premies. Uiteraard geldt net als bij andere verzekeringen dat uw woonplaats, autotype, leeftijd en rijervaring meetelt in de hoogte van uw premie.

Daarom: vergelijk jaarlijks uw autopremie, omdat verzekeraars regelmatig hun prijzen én jaarlijks hun voorwaarden aanpassen. We geven onnodig veel geld uit, want het blijkt dat we juist bij het verzekeren van onze auto het meest trouw zijn aan onze huidige verzekeraar.

En in de categorie ‘tips voor niks’: onlangs was in het nieuws dat groene auto’s het minst snel worden aangereden en bruine auto’s het vaakst.