Premie autoverzekering weer gestegen

De premie van een WA-autoverzekering is dit jaar gemiddeld met ruim 11% gestegen. Uiteraard verschilt dit wel enorm per aanbieder. Dus meteen een goed moment uw autoverzekering weer eens kritisch te bekijken en te vergelijken met andere verzekeraars.

Waarom zijn premies weer gestegen?
De Nederlandse Bank (DNB) vindt dat autoverzekeraars te veel risico lopen. De schadelast is zo’n € 300 miljoen per jaar hoger dan de premie-opbrengsten. Anderzijds beleggen verzekeraars de premies en verdienen daarmee meer dan € 350 miljoen per jaar

Blijf vergelijken
Omdat de prijsstijgingen per maatschappij flink kunnen verschillen, loont het de moeite uw lopende autoverzekering weer eens te vergelijken en alternatieven te onderzoeken. Er zijn veel verschillen in premie én in kwaliteit. En…een duurdere verzekeringen betekent niet dat deze persé de beste is. De verzekeringsvoorwaarden lopen ook nogal eens uiteen en misschien is uw huidige verzekering bij nader inzien niet zo geschikt voor uw persoonlijke situatie. En wist u dat u uw autoverzekering na het eerste jaar per dag kunt opzeggen zonder kosten?

Vergelijken en kritisch blijven is, zoals met alle verzekeringen, het beste advies en komt u er niet uit of twijfelt u, maak dan een afspraak met uw assurantieadviseur.