Ook wintersporten? Verzeker goed en aanvullend!

Gaat u deze winter ook wintersporten? Misschien een ‘inkoppertje’, maar wintersport is niet standaard meeverzekerd. Breid uw gewone reisverzekering dus uit met wintersportdekking.

Gipsvlucht
Heeft u geen aanvullende verzekering dan vergoedt uw zorgverzekering of reisverzekering de 'gipsvlucht' niet, tenzij er een medische noodzaak is. Maar die noodzaak is er meestal niet. Wist u dat de kosten van doktersrekeningen in klinieken in bijvoorbeeld Oostenrijk aanzienlijk hoger zijn dan in Nederland. En dat uw zorgverzekering, zelfs met een aanvullende verzekering, deze kosten vaak maar tot een bepaald maximum vergoedt? Een reisverzekering met geneeskundige kosten én wintersportdekking vergoedt deze kosten wel. Bovendien regelt de alarmcentrale alle hulpverlening waar nodig, als u een dergelijke aanvullende verzekering heeft.

U krijgt ook uw spullen vergoed in geval van schade of vermissing bij een wintersportverzekering met bagagedekking. Als u dan ski’s of een snowboard huurt, hoeft u hier ter plaatse geen extra verzekering bij te nemen.

Off-piste
Zoals onlangs weer gebleken is loopt het off-piste skiën helaas niet altijd goed af, ondanks goede voorbereidingen. Bent u toch van plan off-piste te gaan, controleer dan of uw verzekeraar dit dekt. En verder geldt dat u niet verzekerd bent, als u de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste negeert of u gaat skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven.

Denk dus goed na wat uw risico is als u op wintersport gaat en verzeker u en uw gezin goed. Het voorkomt veel gedoe en extra stress als er wel wat gebeurt. Enne… veel plezier in de sneeuw!