Lees dit jaar extra goed de kleine lettertjes van uw reisverzekering

We mogen weer op vakantie (naar het buitenland) en er wordt volop geboekt. Ook lijkt het erop dat veel mensen dit jaar kiezen voor een reisverzekering. Toch dekken deze verzekeringen niet altijd datgeen wat u verwacht. Vooral dit jaar, met nog altijd bijzondere omstandigheden, is het belangrijk uzelf goed in te lezen over wat wel/ niet binnen de verzekering valt.
 
Allereerst bent u niet verplicht een reisverzekering af te sluiten als u op vakantie gaat, echter is dit vaak wel verstandig. Want alhoewel een vakantie vooral leuk is en vaak maar kort, kunt u ook van alles tegenkomen waarbij een verzekering heel handig is. Denk aan schade of diefstal.   
 
Zo kan het zijn dat uw verzekering helemaal niets dekt als u naar een ‘oranje’ land reist, ook al boekte u die reis toen het land nog op ‘groen’ of ‘geel’ stond. Het gaat hierbij niet alleen om het dekken van corona gerelateerde omstandigheden, maar ook bij gestolen bagage.
 
Een aantal verzekeraars sporen aan om zo snel mogelijk een vlucht terug te nemen als het reisadvies in het desbetreffende land negatief wordt. Doet u dit niet, dan wordt niets meer gedekt. Slechts bij een aantal verzekeraars mag u uw vakantie wel afmaken, maar krijgt u geen extra vergoeding als u genoodzaakt bent langer in uw verblijf te verblijven.
 
Let dus altijd goed op de kleine lettertjes en verwacht zeker niet dat met een reisverzekering ook direct alles rondom corona geregeld is.