Klachten verzwijgen tijdens aanvragen aov; doe het niet!

Vaak wordt er gedacht; ‘hier komen ze toch niet achter’. Maar bij een accountant werd dat toch een ander verhaal. Hij kon fluiten naar een uitkering uit zijn aov, omdat hij niet had aangegeven rugklachten te hebben op het moment van aanvragen.
 
In het najaar van 2019 vroeg de accountant zijn aov aan. De verzekering zou op jaarbasis €25.000 uitkeren wanneer de man zijn werkzaamheden niet meer zou kunnen uitvoeren. In 2010 accepteerde Delta Lloyd hem als verzekerde, maar later nam Movir deze verzekering over.
 
Neem verzoeken serieus
Uiteraard moest er een gezondheidsverklaring worden ingediend tijdens het aanvragen van de aov. Op een aantal medische toestanden na was er geen reden tot afwijzing. Mocht er wat veranderen dan moest hij dit nog voor de acceptatie doorgeven. Niets aan de hand dus.
 
Er ging enige tijd overheen totdat de verzekeraar tot acceptatie overging. Dit omdat er wat onderzoek naar de medische toestand van de man nodig was. Uiteindelijk ging de verzekering per juni 2010 in.
 
Man raakt arbeidsongeschikt
In 2018 raakte de man arbeidsongeschikt als gevolg van ernstige rugklachten. In tegenstelling tot veel andere had hij dus een aov en hoeft hij zich over geld geen zorgen te maken. Echter was er een probleem; de man bleek na onderzoek in 2010 al bij de dokter te zijn geweest voor rugklachten. Dit had hij alleen niet doorgegeven. Wél stond er altijd veranderingen door te geven vóór de verzekering wordt geaccepteerd. Dit heeft de man niet gedaan.
 
Uitkering gestaakt
De verzekeraar vond het niet doorgeven van de rugklachten destijds genoeg reden om de uitkering te staken. De man was het hier absoluut niet mee eens omdat de klachten niet ernstig waren en de neuroloog had verklaard dat de rug er keurig uit zag. Geen reden tot paniek of veranderingen in de medische verklaring vond de accountant. Maar ondanks de lichte rugklachten destijds en het niet doorgeven daarvan vond de verzekeraar dit wél genoeg reden om de uitkering de staken. En zogezegd, zo gedaan.