Is uw 'furry friend' verzekerd?

Heeft u al een zorgverzekering voor uw huisdieren? Volgens een onderzoek van een grote verzekeraar is het aantal ziektekostenverzekeringen dat voor huisdieren wordt afgesloten met 55% gestegen in 2019, vooral voor jonge honden.

Omdat honden en katten een belangrijke plek innemen in het gezinsleven worden huisdieren steeds vaker verzekerd. Verder zijn de zorgkosten flink gestegen en een dierenartsnota kan flink oplopen. Door deze ontwikkelingen kiezen meer mensen voor een verzekering voor hun hond(en) of kat(ten).

Huisdierverzekeringen kunnen uitgebreid worden met aanvullende dekking om de kosten te dekken van crematie, bepaalde alternatieve geneeswijzen, gebitsbehandelingen en/of medische kosten in het buitenland. Deze aanvullende dekking groeit minder explosief dan de standaard ziekenkostenverzekering. Hiervan is de gebitsdekking het meest populair. De andere aanvullende dekkingen worden relatief weinig afgesloten.

Heeft u al eens overwogen om een dergelijke verzekering af te sluiten voor uw hond of kat? Het is een persoonlijke afweging en vergelijk ook aanbieders voor u een verzekering afsluit. In ieder geval worden alle consulten vergoed. Gaat u meerdere keren per jaar naar de dierenarts dan kan het zeker de moeite waard zijn een ziektekostenverzekering voor uw dier(en) af te sluiten.