Is uw contant geld verzekerd bij inbraak of verlies?

Heeft u regelmatig veel contant geld op zak? Dan is de kans groot dat uw verzekeraar niet alles vergoed bij verlies of diefstal. Inboedelverzekeringen kennen namelijk een maximale vergoeding voor contant geld. De afgelopen jaren zijn we - zeker in Nederland - steeds meer elektronisch gaan betalen. Met de pinpas, iDeal, onze smartphone. Toch wordt er nog genoeg contant geld gebruikt en is het nog lang niet verdwenen.

Maar wordt uw geld gestolen of verliest u het, dan gelden er maximale vergoedingen voor het bedrag dat u terugkrijgt. Afhankelijk van de verzekering liggen de bedragen tussen € 250 en € 1.500. De hoogte van de schadevergoeding kan ook nog afhangen van de vraag of het geld uit huis wordt gestolen of niet.

In verband met de negatieve rente denken veel spaarders erover om hun rekening leeg te halen als de rente negatief wordt en ze dus moeten gaan betalen om te mogen sparen. Denk wel even na voordat u dit doet, want gelet op de maximale vergoedingen is dat in de meeste gevallen niet zo'n goed idee.

Neemt u contant geld mee als u op reis gaat? Grote kans dat u contant geld aanvullend – tot een maximum bedrag- moet verzekeren. De kans is namelijk groot dat uw standaard reisverzekering geen dekking biedt als u wordt bestolen of uw geld kwijtraakt. Dus kijk nog even goed uw huidige verzekering na, de maximale dekking plus de dekkingsvoorwaarden, zeker als u binnenkort gaat wintersporten of naar de winterzon vertrekt.