Huisdier nemen? Dit gaat het kosten!

Wat we vaak vergeten is dat een huisdier naast een hoop gezelligheid ook de nodige kosten met zich meebrengt. Maar wat kost een huisdier nu precies? Wel zo handig om te weten voordat je eraan begint.
 
RTL Z zocht op dierendag in 2019 uit hoeveel een huisdier je uiteindelijk kost. Wij hebben hiervan een samenvatting voor je gemaakt. De huisdieren en hun kosten zijn op volgorde gezet van meest duur naar minst duur.
 
  Voer/ belasting Inentingen
Hond €50,- per maand €160,- per jaar
Kat €23,- per maand €120,- per jaar
Konijn/ Cavia €14,- per maand €40,- per jaar
Kanarie/ Parkiet €8,- per maand  
 
Denk jij nu; bij mij zijn deze kosten veel hoger of juist lager? Dat kan! De prijsverschillen tussen dierenartsen zijn namelijk enorm. Zo variëren de kosten van inentingen wel tot 50 euro. Het goed vergelijken van dierenartsen kan je dus zeker een hele hoop geld schelen.

Bijkomende en hoogste kosten
Een huisdier gaat pas écht veel geld kosten als het dier ziek wordt. De kosten voor operaties/ behandelingen zijn niet mis. Zo kost een chemokuur voor je kat al snel €1.200,- en het inslapen van een hond kost gemiddeld €90,-. Wil je het dier vervolgens cremeren of begraven dan komen daar ook nog de nodige kosten bij kijken.
 
Al met al is een dier dus vaak een stuk duurder dan men vooraf denkt. Interesse in een huisdier? Check vooraf goed wat dit je gaat kosten en of je dit kunt veroorloven.