Ga je verhuizen? Regel de opstalverzekering.

Een nieuw huis kan twee dingen betekenen; je opstalverzekering wordt goedkoper of duurder. Dit hangt af van het soort en de grootte van het huis. Moet je overstappen? En hoe zit dit als je tijdelijk twee huizen bezit? Lees het hier.
 
Heb ik een opstalverzekering nodig?
Ga je van een huur- naar een koopwoning en heb je hiervoor een hypotheek afgesloten? Dan gaat de bank het afsluiten van een opstalverzekering verplichten, houd hier rekening mee. Ga op zoek naar een opstalverzekering die bij jouw huis past. Let er bij het vergelijken van deze verzekering op dat je de juiste herbouwwaarde gebruikt. Gaat dit verkeerd, dan loop je het risico dat je onderverzekerd bent.
 
Verhuis je naar een koopappartement, dan hoef je in principe zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Daar moet de Vereniging van Eigenaars (VvE) voor zorgen. Check dit wel altijd goed.
 
Heb je al een opstalverzekering en ga je verhuizen? Dan is een adreswijziging doorgeven genoeg, tenzij je wilt veranderen van verzekeraar natuurlijk. Let op! De kans is groot dat je premie wijzigt na de adreswijziging.
 
Let op! Heb je de sleutel van je nieuwe huis al voordat je oude sleutel is overgedragen? Houd dan beide polissen aan totdat de sleutel is overgedragen.
 
Van koop naar huur? Dan heb je geen opstalverzekering meer nodig. Je mag de polis opzeggen met ingang van de datum waarop je de sleutel overdraagt aan de nieuwe eigenaar.