Extra tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Een aantal weken geleden werd er al een artikel gepubliceerd met daarin tips over het afsluiten van een autoverzekering. Bij deze nog wat extra tips.
 
Tip 1 – Kies niet standaard voor de ongevallen inzittendenverzekering
De ongevallen inzittendenverzekering wordt vaak gekozen door autobezitters. Echter is dit volgens experts niet de beste keuze. Volgens hen kan er beter een schadeverzekering inzittenden afgesloten worden. Hierbij zijn inzittenden ook bij blijvende invaliditeit verzekerd.
 
Tip 2 – Bespaar waar het kan
We zien vaak dat mensen besparen door genoegen te nemen met een beperktere dekking. Dit terwijl u vaak al kunt besparen door het goed vergelijken van verzekeraars. Inleveren op kwaliteit is zonde en vaak niet nodig.
 
Tip 3 – Maak slim gebruik van schadevrije jaren
Heeft u schadevrije jaren opgebouwd met een ander voertuig? Dan is het wellicht verstandig gebruik te maken van de ‘tweede autoregeling’. Hierbij krijgt u extra korting omdat u al schadevrije jaren heeft opgebouwd met uw andere auto.
 
Tip 4 – Stop met dubbele verzekeringen
Voorkom dubbele verzekeringen door goed te (laten) controleren of uw huidige verzekeringen overlappen. Zo is een rechtsbijstandsverzekering overbodig als u al een gezinsrechtsbijstandverzekering heeft inclusief verkeer.