Dit zijn de vijf meest voorkomende inbraakmethoden

Nu er meer versoepelingen zijn, ziet de politie direct weer een flinke stijging van het aantal diefstallen bij woningen. Maar hoe pakken inbrekers dit nu aan? En hoe kunt u zich hierop voorbereiden? In dit artikel leest u de vijf meest voorkomende inbraakmethoden.
 
1. Naar binnen sluipen
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar sluit altijd uw deuren en ramen voordat u uw huis verlaat. Naar binnen piepen via een raam of deur stelt voor inbrekers helemaal niets voor.
 
2. Hengelen via de brievenbus
Heeft uw huis een brievenbus in de voor- of een andere deur? Zorg er dan altijd voor dat u de sleutel uit het slot haalt en de deur goed op het nachtslot zet. Via de brievenbus kunnen inbrekers namelijk sloten opendraaien of ontgrendelen met ijzerdraad.
 
3. Koevoet of schroevendraaier
Een raam of deur zonder extra slot wrikken inbrekers binnen no-time open met een koevoet of schroevendraaier. Door extra sloten, een oplegslot of speciale dievenklauwen te monteren maakt u het hen een stuk lastiger.
 
4. Via een klein raampje
We kunnen ons er niets bij voorstellen, maar ook via die kleine raampjes boven een deur of raam komen inbrekers naar binnen. Zorg er daarom altijd voor dat deze goed op slot zitten en dat er zo min mogelijk attributen aanwezig zijn die hen kunnen helpen bij het klimmen.
 
5. De cilinder trekmethode
Velen van ons zullen nog nooit van deze methode gehoord hebben, maar ook hier is weinig gereedschap voor nodig. Een schroevendraaier en een schroef is het enige wat inbrekers nodig hebben. De schroef draaien zij in het slot en als het slot eenmaal uitsteekt wordt deze afgebroken.