Dit dekt een inboedelverzekering wel/ niet

Simpel gezegd dekt een inboedelverzekering alles wat niet direct vastzit aan uw huis. Dat betekent dat het alles in en/of rondom uw huis dekt wat deels vast of helemaal los zit. Denk aan gordijnen, bureaus, een zwevende parketvloer, sieraden, televisie, meubels, en ga maar door.
 
Niet alleen spullen binnenshuis worden gedekt, ook veel inboedelverzekeringen dekken diefstal van spullen buitenshuis. Denk aan tuinmeubelen, tuingereedschap en wasgoed. Een barbecue valt dan weer niet onder deze regel.
 
Wat velen ook niet weten is dat een huisdier ook vaak onder de inboedel valt. Wel rekenen veel verzekeraars een maximale vergoeding voor huisdieren. Sommige verzekeraars vergoeden geen enkele schade aan huisdieren binnen de inboedelverzekering.
 
Verschil tussen zakelijke en privé bezittingen
Heeft u een bedrijfspand of een kantoor buitenshuis? Dan worden alle spullen die u daar heeft staan vergoedt door uw zakelijke inboedelverzekering. De zakelijke spullen die u thuis heeft staan, vallen onder zakelijk bezit en dus de zakelijke inboedel als deze via de zakelijke rekening zijn betaald.
 
Geen recht op een dekking
Bent u zelf de veroorzaker van de schade? Door iets om te stoten of iets te laten vallen, dan is dit alleen gedekt met een zogeheten allriskpolis. Doet u iets met opzet, is de schade grove eigen schuld of het gevolg van achterstallig onderhoud? Dan wordt de schade in principe nooit vergoedt.