Check jaarlijks uw huis op onderhoud

Zorg dat u nu in het voorjaar uw huis langsloopt en controleert op eventuele zaken die gerepareerd moeten worden vóór de winter. Wist u dat achterstallig onderhoud kan leiden tot het weigeren van een schadeclaim door uw verzekeraar?

Uitstel van reparaties of onderhoud kan later tot onnodige problemen of schade leiden. En dit kan weer gevolgen hebben voor uw inboedelverzekering. Controleer daarom altijd eerst de buitenkant van uw woning. Kijk of er geen dakpannen missen en of de schoorsteen eventueel geveegd moet worden. Kijk ook de dakgoten na op scheurtjes of verstoppingen.
Heeft u houten kozijnen en/of deuren? Maak het houtwerk dan ieder jaar goed schoon. Dit is ook een aanrader bij aluminium of kunststof kozijnen. Daarnaast is het verstandig iedere vijf jaar uw schilderwerk opnieuw te laten doen. Dit is naast de bescherming van het hout ook gunstig voor de waarde van uw woning.

Heeft u zonnepanelen en kunt u erbij komen? U verhoogt het rendement door in het voorjaar bladeren en viezigheid zoals zand of stof te verwijderen.