Benut u uw aanvullende zorgverzekering?

Geldt dit ook voor u? Houdt u van zekerheid zoals vele landgenoten en heeft u net als 57% van de respondenten in dit onderzoek een aanvullende zorgverzekering u die niet of slechts gedeeltelijk benut? En gaat u komend jaar gewoon weer dezelfde dekking afsluiten, zoals ruim 70% van deze groep van plan is. Voor het eigen risico geldt eenzelfde trend: bijna 80% heeft het laagste eigen risico van € 385 en ruim 75% kiest dit weer voor 2020. En ook hier gaat ruim de helft van alle respondenten naar verwachting dit eigen risico komend jaar niet benutten, blijkt uit onderzoek van Pricewise.

Meest populaire aanvullende verzekeringen
1. Tandartsverzekering (77%)
2. Fysiotherapie (36%)
3. Brillen en contactlenzen (34%)

De premiestijging in 2020 zit ‘m vooral in een duurdere basisverzekering. De onderlinge premieverschillen tussen zorgverzekeraars zijn hierbij toegenomen.

Kortom: ga dus niet klakkeloos akkoord met uw nieuw aangeboden zorgverzekering, maar kijk hier goed naar. Kijk ook naar de voorwaarden van schijnbaar goedkopere aanbiedingen van andere zorgverzekeringen die u voorbij ziet komen. Bekijk goed welke voorwaarden er bij die aanbieding horen. Weeg alle aantrekkelijke kortingen en de bijbehorende voorwaarden tegen elkaar af en maak dan een besluit. En vraag advies als u er niet uit komt!