Autoschade door extra grote eikels

Deze week was het in het nieuws, er vallen extra grote eikels en dat merken autoschadebedrijven. Deze grote eikels kunnen namelijk gemakkelijk voor deuken zorgen in uw auto. Dit klinkt misschien onrealistisch, maar dat is het niet. Autoschadeherstellers zien een daadwerkelijke toename in het aantal schadegevallen. De eikels zijn niet alleen extra groot, het zijn er ook nog eens veel meer.
 
Driedubbele hoeveelheid
Op de Veluwe waren vorig jaar rond deze tijd 1.130.000 kilo aan eikels gevallen. Dat is dit jaar tot nu toe al 4.385.000 kilo. Dat is dus al bijna drie keer zoveel. Dit komt door de warme zomer in combinatie met de regenval van de afgelopen tijd. Door de zon zijn de eikels flink gaan groeien waardoor ze zo groot zijn, maar de eikenbomen hebben ook veel vocht nodig. De perfecte combinatie dus.
 
Autoschade
Waar de grote en vele eikels een feestje zijn voor de dieren is dit voor uw auto minder goed nieuws. Wel is dit goed nieuws voor autoschadebedrijven, zij hebben al dubbel zoveel schademeldingen aan auto’s ontvangen in vergeleken met vorige jaren. De kans dat u getroffen wordt door grote vallende eikels is het grootste in Noord-Brabant. Daar staan naar schatting zo’n 4,2 miljoen eikenbomen.