Aansprakelijkheidsverzekering? Gewoon doen!

Hoewel veel Nederlanders denken dat de aansprakelijkheidsverzekering verplicht is, is dat niet het geval. Dat geldt alleen voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering bij het aanschaffen van een auto. De meeste verzekerden hebben echter nog nooit een beroep gedaan op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (avp).

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt echter toch wel het nut van deze verzekering. Bijvoorbeeld als uw kinderen of uw huisdier schade aanrichten bij buren of als u de hond uitlaat. Zo komen bijtincidenten veelvuldig voor. Maar ook als u zelf per ongeluk iets kapot maakt terwijl u een vriendendienst verricht. Handig te weten dat een aansprakelijkheidsverzekering voor alle leden van uw gezin raadzaam is. In bepaalde gevallen zijn kinderen ook vóór hun achttiende voor een deel zelf aansprakelijk voor hun handelen. Verandert uw gezinssamenstelling? Geeft dit dan door aan uw verzekeraar of tussenpersoon.

Kortom, met een paar euro per maand dekt u soms fikse risico’s af. Ook incidenten waarbij u aansprakelijk wordt gesteld voor flinke medische kosten of blijvende invaliditeit. Vaak krijgt u korting als u uw avp afsluit binnen uw verzekeringspakket.